16 Ağustos 2013 Cuma

Anime İçerikli En İyi 10 Site

Edit 1: "dizifa" sitesinin ismi değişmiş ve "animefilmizle" olmuştur.

Edit 2: Ben bu listeyi "16.08.2013" tarihinde hazırlamıştım. Lütfen yorumlarınızı bu konuya dikkat ederek yazın. Özellikle "anizm" sitesinin kendini çok iyi yerlere getirdiğini belirtmek isterim. Teşekkürler. 



Sayın anime hastası arkadaşlarım uzun zamandır böyle bir liste hazırlamayı düşünüyordum. Özellikle kendi deneyimlerimi sonra başka arkadaşların görüşlerini alarak ve Türkiye'de yaşayan arkadaşların kullanılabilirliğine göre siteleri listeye koydum. Bakalım anime sitesi Top 10 nasıl olmuş:



10

Anizm: Bu siteyi listeyi hazırlarken buldum. Bu listedeki en berbat site olduğunu söyleyebilirim. Site yavaş açılıyor. Sayfalar arası gezinirken reklama denk gelmemek elde değil. Arayüzü çok boğuk ve itici. Ama anime içeriği bakımından fena sayılmaz.


9

AnimeGen: Bu sitede anime izleyemiyoruz ancak animeler hakkında bilgiler öğrenmek isterseniz gezinmenizi tavsiye ederim. Animenin vikipedisi gibi birşey. Ama bu sene nedense sesleri kesildi.


8

DiziFa: Son zamanlarda popülaritesi artırmış bir site. Site bence yavaş açılıyor ve reklamlar sıkıyor. Ama nedense arayüzü hoşuma gidiyor bu sitenin. Çok fazla anime içeriğine sahip değil ancak gerekli animeler mevcut. Site ayrıca dizi, film gibi farklı seçeneklerde sunuyor.

7

AnimeFantastica: Bu siteyi nereden buldum bilmiyorum ama benim çok hoşuma gitti. Gerek görsel şöleni olsun, gerek sıkmaması. Hergün girip bir bakılası site. Animeler hakkında yeni çıkan haberleri bizlerle paylaşan ekibimize saygılarımı sunarım.  


6

AyeShadow: Anime izlemeye ilk başladığım zamanlarda takip ettiğim site. Animeleri indirip izlemeniz lazım. Yeterli sayıda anime içeriğine sahip bunun yanında oyun ve anime eleştirileri yapan bir ekibe sahip. Ve bildiğim kadarıyla kendi fansub ekibinin çalışmalarını kullanıyor.


5

AnimeWeb: Sitenin öncelikle bir forum sitesi olduğunu belirtmek istiyorum. Kendi fansub çalışmaları var. oldukça geniş anime içeriğine sahip. Sitede gezinirken sizi sıkmıyor ve hızlı geziniyorsunuz. Benim şahsi olarak çok takip etmediğim bir site. Ama listeyi hazırlarken her incelemem sırasında online ziyaretçi sayısı 50'nin altına inmedi.


4

MaxOtaku: Özür dilerim arkadaşlar ama bu siteyi daha yeni buldum. arayüzü çok hoşuma gitti site hızlı açılıyor. Bu listeyi hazırlarken site tadilat aşamasındaydı o yüzden pek inceleme imkanım olmadı.


3

AnimeFreak: Bir ara Türkçe dil hizmeti veren ama son zamanlarda hiç rastlamadım bu hizmete. Eğer yabancı dilim olsaydı bu siteden hiç çıkmayacağımı garanti ederdim ama maalesef... 

2

AnimeMangaTr: Haşır haşır çalışan emektar kardeşlerim. Belki bu siteyi hergün ziyaret etmiyoruz ama izlediğimiz birçok animede bu arkadaşların alın terleri var. Saygılar.

Özel

MyAnimeList: Sanırım anime dünyasının wikipediası olsa gerek. İngilizce içerikli olduğundan İngilizce bilmeyenlerin takip edemeyecekleri ama bilenler için çok önemli bir site. Animler hakkında haberler, tanıtımlar, incelemeler, üyelerin tartışmaları falan olsun herşey mevcut mübarek


1

TurkAnime: Evet sanırım hepinizin yakından tanıdığı bir site olduğunu eminim. Anime izleme seçeneği bakımından en bol arşive sahip Türkçe site olduğunu düşünüyorum. Neredeyse her aradığım anime burada mevcut. Çoğu içeriğinin senkron ve altyazı çalışmalarını kendileri yapmıyor. Bu belki bir eksi olabilir. Ama bunu takmayanlar için önemli bir konu değil. Yer yer de site yavaş açılabiliyor.

Umarım liste hoşunuza gitmiştir. Eleştirilerinizi bekliyorum :),


29 yorum:

  1. güzel araştırma :) çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anime sitesi kurdum ve elimden geldiğince ilerlemeye çalışıyorum http://anime.diziizlettik.com olurda beğenirseniz acaba bu siteyide ekleyebilir misiniz oradaki listeye? site hızına vs bakabilirsiniz :)

      Sil
  2. turkenime nin arayüzünü hiç sevmiyorum bu nedenle başka sitelerde bulamadığım animeler olmadığı sürece pek uğramam.

    YanıtlaSil
  3. http://www.animefantastica.com

    AnimeFantastica burası harikaymış ya teşekkürler. 7 numarayı hak etmemiş ama. görsellik ve içerik hepsinden güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen görsellik bakımından çok güzel. Ama yeni açılmış bir site olduğunu düşündüğümden 7'e koydum. Kendilerini bozmazlarsa çok çok iyi yerleri hak ediyorlar.

      Sil
  4. su sıralar reklam konusunda bişey diyemem ama en hızlı ve en duzugun sekilde serileri anizm veriyo ve site gayet hızlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı ta Ağustos'ta yazılmış Anizm'in server sıkıntısı olduğu zamanlar. Şu an gayet iyi.

      Sil
    2. Yorumunuz için teşekkürler. Ben bu yazıyı hazırladığım zamanlar Anizm'i çok fazla kullanmıyordum. Ayrıca o sıralar gerçekten yavaştı. Ama son zamanlarda aradığım bir çok animeyi bulabiliyorum ve hızlandığı da doğru.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler.
      Son zamanlarda Anizm'in de ciddi işler yapmaya başladığını düşünüyorum. Eskisi kadar da yavaş değil. Ama benim favorim hep Türkanime. Türkanime'de bulamadığım animeleri ise Anizm'den izliyorum.

      Sil
  6. T.a'nın yöneticisi teşrif etmiş, yazıyı biraz doğru hale getirmek için biz de birkaç kelam edelim bari, ne de olsa arkadaş dışarıdan bir izleyici gibi göstermiş kendini. Her şeyden evvel şu kendi ekibini kurup yarım kalmış serileri başlatan Anizm değil miydi? Açıldığı günden beri bu işle meşguller. Bir de bilinçli bir izleyici olarak altyazınızın en başta Türkçe'de sınıfta kaldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ekibe alımda bile önceliğinizin hız olduğunu dile getirmişsiniz, ben 1 saatlik imla kontrolü yapmadan yayınlatmıyorum seriyi. En basitinden sözde çevirmenleriniz ortak altyazı paylaşım sitesi Divxplanet'e altyazılarını gönderdiklerinde neredeyse tamamı kırmızı değerlendirme(izlenemez derecede kötü) alıyorlar, bizimki ise malum. :) Yaptığınız işe özen göstermenizi, sakat altyazılarla güzelim serileri mahvetmemenizi öneriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Cevabınız eren ocobyhan'a idi galiba. Umarım kendisi size cevap verir çünkü kendisi Türkanime'yi daha iyi biliyor.
      Kendi adıma demek isterim ki Anizm'i ben son zamanlarda kullanmaya başladım ve kendini çok geliştirdiğine inanıyorum.
      Sanırım yorumlardan yola çıkıp yeni bir liste daha falan hazırlamam gerekecek :)

      Sil
    2. Ben zaten herkesin görebileceği şeylerden bahsettim, ortada olan şeyler yani. Çok daha büyük planlarımız var yakın gelecekte, umarım gönlünüzü bu tarafa kaydırabiliriz. :)

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  7. dipnot olarak bahsetme gereği duydum: dizifa kanadı ve ismi animefilmizle oldu. ve birde geçenlerde bu arkadaşlar türkenimeyi çevirilerini çalmakla suçladılar. doğrusu nedir bilemiyorum

    YanıtlaSil
  8. Evet dizifa'nın ismi değişmişti. Ama hırsızlık olayını sen deyince araştırdım. Evet öyle bir şeyler var sanırım. Uyarın için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  9. Şahsen ben Türkanimenin anime tanıtım yazılarını sevmiyorum. Bir yerlerden (bazıları yarım yamalak) alınmış, yapıştırılmış geçilmiş. Hiç kendine özgülük yok. Soğutuyor kendinden.
    Anizmin de arayüzünün dizimag tarzı olması çekicilik kazandırmış. Şimdilik genel olarak türkanime (alışkanlı olmuş malesef :( ) kullansam da, yakın zamanda anizm e yüklenicem gibi gözüküyor. :)

    YanıtlaSil
  10. AnimeFantastica tartışmasız Türkiye'nin en iyi anime sitesi. Allah başımızdan eksik etmesin! Böyle listelerde geriye koyup da ne bok olduğu belli olmayan MaxOtaku mudur nedir öne alanların hak etmediği bi site. Türk Anime TV'de yazılarının AnimeFantastica'dan alıntı olduğunu yazıyor görmüyorsunuz herhalde. Onun dışında AnimeMangaTr iyidir eskisi kadar olmasada.

    YanıtlaSil
  11. diğer yerler takıldığında böyle bi yer buldum ordan da izleniyor fena değil derin bir içerik var . http://www.vidipark.com/Anime

    YanıtlaSil
  12. Anizm.com artık Anizm.Tv diye değiştirildi eskisine göre çok daha iyi bir site türk anime'den bile daha iyi denebilir :D

    YanıtlaSil
  13. www.animevizyon.com ' dan başka site tanımam anime izlemek için animevizyon.

    YanıtlaSil
  14. Sıralamayı yapan arkadaş gercekten hakkını vermiş. Yorumlara bakıyorum herkez anizm anizm diyor lakin konuya gelince benim gözümde çok dandik bir site arayüzü olsun videoları ekleme şekilderi olsun çok karışık ve itici bir havası var. Bazi şeylerde gercekleri görüpte söylememek olmuyor. Birçok dizi sitesinde yabancı dizi direk japoncadan anime izlerim ama türkanime kadar düzgün bir tasarım görmedim ve böyle bir çalışmanında geleceğini düşünmüyorum. http://www.turkanime.tv/video/high-school-dxd-born-1-bolum bu bölümde 8 adet fansub türkanimede yayınlanırken http://anizm.tv/anime-izle.asp?ID=24731 burda 2 fansub yayınlanıyor lütfen bana kaliteden bahsetmeyin. Adil bir top listesi olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Adsız" arkadaşım, o attığın linklere bakarsan ilk bölümde 8 adet olan fansub son bölümde 4'e inmiş. Yani son bölümlerdeki 4 fansub'tan biriyle izlemeye başlamadığın taktirde bölümler ilerledikçe başka fansub'a kayman icap edecek ki bu da anlamda, çeviride tutarsızlıklara sebebiyet verecektir. Ayrıca o fansub'lardan en az 3 tanesi, en fazla aktif üyeyi bünyesinde barındıran Anizm ile çalışmalarını paylaşmayı reddetti. Kimisi dolaylı sebeplerden, kimisi ise Anizm'i başka bir siteye karşı bilhassa güncel bölümlerde geriye düşürmeye çalışmak için. Bu yüzden onların çalışmaları Anizm sistemine eklenmiyor, bir fansub'ın çalışmalarını, emeklerini çok daha geniş bir kitle yaymak istememesi her ne kadar marjinal bir karar olsa da kendi tercihleridir. Ek olarak, Anizm'e eklenen "tüm anime bölümleri" bizzat Anizm Ekibi tarafından ekleniyor. Yani Anizm, fansub'ları takip ediyor, neredeyse tamamı için de ilgili fansub'ın forumundan yeni bölümü indirerek alternatif izleme seçenekleriyle kendi sistemine ekliyor. Diğer örnek verdiğin sitede fansub'lar kendileri gelip ekliyor, neredeyse site tarafından harcanan bir iş gücü yok denebilir. Zaten şu anki ziyaretçi istatistiklerine bakıldığında Anizm'in uzun zamandır tercih edilen bir site olmasının sebebi de budur, yeni bölümler 7/24 takip edilip çıktığı gibi yükleniyor.(Maalesef o savunduğun site de dâhil olmak üzere, Anizm'in yüklediği anime bölümlerindeki videolar yerleştirme kodunda kopyala-yapıştır yapılarak diğer siteler tarafından da izinsiz, haksız bir şekilde kullanılıyor/kullanıldı.) Yaklaşık 2 yıldır her pazar sabah 04-05'te kalkılıp One Piece çeviren, yine aynı şekilde 2 yıldır her perşembe öğlenleri Naruto Shippuuden'i çıktığı gibi çeviren bir ekiptir Anizm. At gözlükleri çıkarıldığında ufak bir takip bilinci ile Anizm'in gerek hız gerek çeviri kalitesi babında işinin ehli olduğu kolayca anlaşılabilir. Sevgiler.

      Sil
    2. Gerizekalı dmc3 insanalrı haksız banlayan çevirmenlere chat modluğu verip chati ergenlerin sövme düzgünlerin kovulma yeri yapan türkanime anizm ve animez tv ilgimi çekmiyor anisekai anikeyf gibi funsub sitelerinden takılıyorum funsublar candır siteler mortlucandır animeci

      Sil
  15. Bonus olarak bu siteyi eklemende fayda var diye düşünüyorum. En hızlı ve kasmadan yükleyen tek site sanırım. http://animeizle1.com/

    YanıtlaSil
  16. En iyi dizi sitesi sizin siteniz ben burda her zaman dizi izliyorum verdiğniz bu hizmetten dolayı cani gönülden teşekkür ederim hocam

    YanıtlaSil
  17. en iyisi dizimob keşke biraz daha ilgi ve destek görse sayfanın tasarımı çok güzel animeleri kendileri çevirmiyor ama insanı kendisine çeken bir tasarımı var sitenim

    YanıtlaSil

Teşekkürler