13 Temmuz 2013 Cumartesi

Manga

Manga Nedir?
Hokusai Katsushika çizimlerinden )

Manga, Japonların çizgi roman için kullandıkları sözcüktür. Manga kelimesinin bilinen ilk kullanımı 1770'li yıllara dayanmaktadır. 19. yüzyıl boyunca kelime özel olarak, üzerinde karikatürler bulunan ağaç bloklarını, özellikle de Hokusai Katsushika'nın 1819'da yayınlanmış olan ve öğrencilerinin kullanması için kendisinin çizdiği taslak, çizim ve karikatürlerini adlandırmakta kullanılmıştır. Hokusai çizdiği taslakları iki Çince karakterin ["man" (kaygısız, ilgisiz) ve "ga"(resim)] birleşiminden oluşan “manga” kelimesiyle tanımlamıştır.


Anime




Anime Nedir?
Anime, animasyon veya çizgifilm anlamına gelen Fransızca kökenli, Japonca bir kelimedir. Genellikle mangaların televizyon veya sinemaya aktarılmş şeklidir. Elle çizilebildiği gibi bilgisayar ortamında da çizilebilirler.


Jimmu - Japonya'nın Efsanevi Kurucusu

( İmparator Jimmu )

JimmuKamuyamato Ivarebiko olarak da bilinen, Kojiki'deki efsanelere göre MÖ 660 yılının Japon ay-güneş takvimine göre birinci ayın birinci günü doğmuş ve M.Ö. 585 yılında yine Japon takvimine göre üçüncü ayın on birinci günü de ölmüştür. Jimmu, Japon mitolojisinde Japonya'nın ilk kurucusu ve ilk imparatorudur.