14 Ağustos 2013 Çarşamba

Nükleersiz Bir Dünya İçin...

Barış Gemisi, Japonya merkezli uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak 1983’ten günümüze çeşitli organizasyonlar ile barış’ın sürdürülebilirliği alanında çalışmaktadırlar. Yaklaşık 100 gün süren bu yolculukta 20’ye yakın ülkeyi ziyaret eden, yaklaşık 500 katılımcının yanı sıra Hiroşima ve Nagasaki’deki atom bombası faciasından kurtulan 8 kişi (Hibakusha) ile birlikte 17 Ağustos 2013 Cumartesi günü İzmir’i ziyaret ediyorlar. Dünyanın dört bir yanındaki insanlara atom bombasının sonuçları hakkında deneyim paylaşımı gerçekleştiren Hibakushalara Japonya ve Kore’den gençler Hibakusha mirasını gelecek nesillere taşıyabilmek için onlara eşlik etmektedirler.

Japonya'nın Başarısı Neye Bağlı

Japonya'nın bugün yakalamış olduğu başarının nedenini Hiromichi Suzuki, şu sözlerle açıklamaktadır:
" Bizim asıl başarımız sistemli ve programlı çalışmaya bağlı.
Japon eğitim sistemi bir bütün halindedir. Öğrencileri ilkokula başlarken sınıflandırıyoruz. Programlı çalışma yaparak zaman kaybını önlüyoruz."

Bu yazı "Hayata Yön Veren Öyküler" kitabından alıntıdır.

Ryokan


( ryokan )

Ryokanlar geleneksel Japon otelleridir ve genellikle bir veya iki katlı geleneksel ahşap Japon evlerinden esinlenerek inşa edilmişlerdir. Eğer tam bir Japon atmosferi yaşamak isterseniz kesinlikle konaklamanızı tavsiye ederiz. Fakat bunun yanında ryokanların çok katı kural ve prensipleri bulunmaktadır. Özellikle Japon kültürünü bilmeden giderseniz zorlanabilirsiniz.