27 Temmuz 2013 Cumartesi

Japonların Vücut Dili

Her topluluğun kendilerini ifade ederken kullandıkları hareketleri farklılıklar gösterir. Sizin ülkenizde sevdiğinizi anlatmak için kullandığınız bir el hareketi başka bir ülkede hakaret anlamına gelebilir. Japonya'da da böyle farklı beden hareketleri vardır. İşte bunlardan bir kaçı şu şekildedir:

( Bana mı dediniz? )



Kafayı kaşımak sıkıntı veya utanmayı ifade eder.

* Japonlar kendini gösterirken (örneğin “Ben mi? Veya "Bana mı dediniz? Derken”) ellerinin işaret parmağını burnunun ucuna dokunarak söyler.
* İki elin işaret parmaklarını boynuz şeklinde kaldırmak üçüncü bir kişinin (mesela eşi veya patronu) kızdığını göstermek için yapılır.

* Elleri bağdaştıran bir Japon derin bir düşünce içinde demektir.

* Yumruk şeklindeki elini kulağının etrafında döndürüp birden açmak bir kişinin aptal veya çılgın olduğunu ifade etmek için kullanılır.

* Yumruğunu burnun üzerine koyup uzun burun taklidi yapmak, kişinin ukala ve kibirli olduğunu göstermek için kullanılır.

* İşaret parmaklarını kılıç dövüşü şeklinde birbirine vurmak iki kişinin tartışma içinde olduklarını belirtmek için kullanılır.

* Eller ile küçük sake bardağı tutup da içiyormuş gibi yapmak, “Hadi içmeye gidelim!” anlamına gelir.

* Eli ile boğazını kesiyormuş gibi yapmak “işten kovuldum” anlamına gelir.

* Eli yumruk yapıp baş parmağı kaldırmak “babam” “patronum" veya “kendinden daha kıdemli, üstün” birini ifade etmek için kullanılır.

* Eli yumruk yapıp serçe parmağını kaldırıp göstermek “gizli bir sevgili” veya bir başka kişinin eşini ifade eder.

* Elinizi ileri doğru uzatıp eğilip kalkmak, geçmek için izin istemek anlamındadır.


1 yorum:

  1. Her ulkenin beden dili farkli anlamlara gelmektedir bizde hayir anlamina gelen bas hareketi onlarda evet anlamina gelmesi gibi cesitli imge ve sembol ayriminin kulture gore uyarlanma hali

    YanıtlaSil

Teşekkürler