5 Eylül 2013 Perşembe

Japonya'nın İnternet İle Sınavı

İnternet bağımlılığının semptomlarını gösterenlerin arasında yüzde 23'ü uyumakta zorluk yaşıyor ve yüzde 15'i geceleri aniden uyanıyor.

Japonya'nın sağlık bakanlığı ise bu durumla savaşabilmek için daha derin bir araştırma içerisine girdi ve bunun yanın yanı sıra internet bağımlılığı kampları kurmaya başladı. Bu kamplarda bulunacak bağımlılar bilgisayar, akıllı telefon ve taşınabilir oyun konsolları gibi teknolojilerden uzak tutulacaklar.

Japonya hükümetinin önümüzdeki yıl aktif edeceği bu kamplar, dış alan aktiviteleri, yüz yüze iletişimin önemi gibi noktaların üzerinde duracak. Ayrıca buralardaki öğrenciler, psikiyatr ve psikologlar ile çalışarak bakanlığın internet bağımlılığının sebeplerini çözebilmesine yardımcı olacaklar.

Her şeye rağmen internet bağımlılığı çok fazla araştırıldığı halde çok az anlaşılan bir olgu olarak yerini koruyor. Bakalım Japonya'nın aldığı önlemler, bu sorunu azaltmak için yeterli olacak mı?
Haber Linki: http://www.haberler.com/japonya-nin-internetle-sinavi-5025213-haberi/


1 yorum:

  1. Japonlar cok gelismis bir ulke oldugu icin teknolojiyle cok erken yasta tanisiyolar bunun sonucunda boyle bir hastalik seyretmistir

    YanıtlaSil

Teşekkürler