29 Temmuz 2013 Pazartesi

Japonlarla İlgili Genelde Yapılan Hatalar



Japonların Yabancılara Sık Sık Yaptığı Hatalar:
* İlk defa tanıştığı bir yabancıya, adamın maaşı veya kadının yaşı, medeni durumu veya göğüs ölçüleri gibi oldukça kişisel sorular sormak.
* Sürekli olarak birinin ilk adı ile soyadını karıştırmak.
* El sıkışırken karşısındakinin elini, ıslak bir balık tutarmış gibi, oldukça gevşek sıkmak ve uzun zaman bırakmamak. El sıkışmak Japonya’da yeni bir adet olduğundan birçok Japon hala alışamamıştır.

* Her karşılaştığı yabancının anadilinin İngilizce olduğunu zannetmek. Siz çok iyi Japonca bilseniz bile ısrarla İngilizce konuşup sizi İngilizcelerini geliştirmek için kullanmak.
* Özür dilerken gülerek ve eğilerek özür dilemek. Bu gülümseme aslında sıkıntılarını gizlemek içindir, fakat karşısındaki yabancı onu ciddiye almıyormuş zanneder.

Yabancıların Japonlara Sık Sık Yaptığı Hatalar:
* Herkesin önünde burunlarını silmek veya sümkürmek. Eğer burnunuzu silmek isterseniz ayrılıp sildikten sonra geri dönün veya özür dileyin.
* Birisi ile konuşurken sakız çiğnemek. İş görüşmelerinde veya ilk defa tanıştığınız kişinin önünde bunu kesinlikle yapmayın.
* Ayaklarını sandalye veya masanın üzerine uzatmak.
* Ayakları ile bir Japon’a dokunmak (bu genelde Japon stili restoranlarda yemek yerken olur).
* Sürgülü kapıları ayak ile açmak.
* Toplum içinde öpüşmek.
* Yürüyerek yemek yemek.

* Bir Japon ile konuşurken ona çok yaklaşmak. Japonlar selamlaşırken öpüşmek, sarılmak, ellemek yerine eğilerek selamlaşmayı ve birbirine fazla yaklaşmadan, dokunmadan konuşmayı tercih eder.

2 yorum:

  1. Ayaklar ile bir Japon'a dokunmak tam olarak nasıl bir şey oluyor acaba? Cidden merak ettim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani yazar da belirtmiş ya "bu genelde Japon stili restoranlarda yemek yerken olur" diye.

      Sil

Teşekkürler