18 Aralık 2018 Salı

En İyi 20 Japon Filmi (Bölüm 2)


En iyi Japon filmleri listemizin ikinci kısmına hoş geldiniz. Eğer ilk listeyi görmedi iseniz şu linke tıklayabilirsiniz.

10. Pitfall (Hiroshi Teshigahara, 1962)


Bir adam iş aramak için küçük oğluyla birlikte ıssız bir kasabaya girer. Ama biraz şanssızlıktan sonra, şehrin kayıp ruhlarının nüfusuna katılır.




9. Mishima: A Life in Four Chapters (Paul Schrader, 1985)



Mishima, Paul Schrader'in yazdığı ve yönettiği bir biyografik filmdir. Japon yazar Yukio Mishima'nın hayatını ve eserlerini konu eden film, yazarın Altın Köşk Tapınağı, Kyoko no Ie ve Kaçak Atlar kitaplarından belirli bölümlerin uyarlamalarıyla harmanlanmıştır.

8. Ugetsu (Kenji Mizoguchi, 1953)



Onaltıncı yüzyıllarında geçen Japon Sivil Savaşlarının ortasında tutku, aşk ve savaş dolu bir aile hikayesi.

7. Nobody Knows (Hirokazu Koreeda, 2004)


Her birinin babası farklı olan dört çocuk, babalarından habersiz, anneleri ile birlikte Tokyo'da bir apartman dairesinde yaşamaktadırlar. Kendi hallerinde sadece birbirleri ile iletişimleri olan bu çocuklar, hiç okula da gitmemişlerdir. Bir gün annelerinin arkada sadece biraz para ve bir not bırakarak onları terketmesi ile birbirlerine tutunabilecekleri bir kaderle başbaşa kalırlar.

6. Hana-bi (Takeshi Kitano, 1997)


Hana-bi, hayatı boyunca sürekli ertelediği sorunlarını çözmeye çalışan, arkadaşlarından birinin dul kalan eşine para vermek ve ölümcül hasta karısı Miyuku'yu karla kaplı Fuji dağına veda yolculuğuna çıkarmak için banka soymaya kalkan Nishi adlı bir polis emeklisinin hikayesidir.

5. Woman in the Dunes (Hiroshi Teshigahara, 1964)


Böcek toplamak ve incelemek için üç günlük izine çıkan öğretmen Niki kırsal alanda bir köye gider. İncelemeler esnasında zamanın nasıl geçtiğini anlamayan Niki, oradan kalkan son otobüsü kaçırır. Köylüler tarafından geceyi evlerden birinde geçirebileceği söylenir ve etrafı adeta kumdan duvarlarla kaplı bir evde tek başına yaşayan bir kadının misafiri olur. Ancak sabah kalktığında büyük bir sürpriz ile karşılaşır.

4. Tokyo Story (Yasujirô Ozu, 1953)


Müthiş bir dönüşüm ve modernleşmenin pençesinde bölünmekte olan Japonya'dayız. Taşralı, emekli bir karı-koca, Tokyo'da yaşayan evlenmiş çocuklarını ziyarete giderler. Gençler giderek hızlanmakta olan şehir yaşamının meşguliyeti içerisinde, onlarla ilgilenmektense birbirlerine pas edip kurtulma derdindedirler.

3. Harakiri (Masaki Kobayashi, 1962)


Yaşlı bir samuray, feodal bir efendinin evine gelir ve harakiri yapmak için onurlu bir yer ister. Ama samuray ondan önce gelen samuraylar hakkında araştırma yaptığı zaman, işler beklenmedik bir hal alır.

2. Rashomon (Akira Kurosawa, 1950)



Eski Japonya'da bir kadın, kocası öldürüldükten sonra tecavüze uğrar. Olayı gören birkaç kişi vardır fakat herkes farklı birşey söylenmektedir. Olay çözülebilecek midir?

1. Seven Samurai (Akira Kurosawa, 1954)


Köylülere saldırılarda bulunan haydutlardan bıkan köy halkı bir samuraydan yardım ister, Diğer altı arkadaşını da yanına alan samuray köylülere yardım edecektir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler